Het sauna ritueel

Het sauna ritueel

Het sauna-ritueel ofwel de sauna gang is de wijze waarop gebruik wordt gemaakt van de sauna en de saunafaciliteiten.

Er bestaat niet per se een juiste volgorde en iedereen is vrij om zijn of haar saunabezoek zelf vorm te geven. Het is wel verstandig om enige houvast te bewaren om bijvoorbeeld warmtestuwing te voorkomen.

Zo maak je je saunabezoek zo fijn en ontspannen mogelijk:

Stap 1: douchen

Neem eerst een warme douche voordat je aan je saunaronde begint. Fris voor jezelf, je mede-saunagangers en het meubilair.

Stap 2: afdrogen

Wanneer je klaar bent met douchen is het goed om jezelf goed af te drogen. De werking van een sauna is namelijk krachtiger met een droge huid en de banken waar andere gasten gebruik van maken blijven zo ook droog.

Stap 3: warm voetenbad

Het is belangrijk om het bloed in je voeten op een hogere temperatuur te brengen. Dit is goed voor je lichaam, omdat het je lijf opwarmt en dus voorbereid op je saunabezoek. Daarnaast is het natuurlijk ook hygiënisch.

Stap 4: de sauna

Het is tijd om de sauna te betreden en even te relaxen. Allereerst leg je een handdoek neer op de banken. Om geleidelijk aan op te warmen is het aan te raden onderaan in de sauna plaats te nemen. Een saunaronde duurt meestal minimaal 6 minuten en maximaal 15 minuten. Wanneer je het niet meer prettig vind, kun je de sauna verlaten om af te koelen.

Stap 5: afkoelen

Na de sauna begin je aan de afkoelfase. Je lichaam mag even tot rust komen. Neem een koude douche en vervolgens een frisse duik in het dompelbad!

Stap 6: afronden

Een sauna-gang rond je af met nogmaals een warm voetenbad. Zo komt je lichaam weer op een normale temperatuur. Ga hierna vooral lekker ontspannen en blijf goed drinken!

 

 

Direct reserveren voor jouw ritueel? Je bent van harte welkom!