Onze sauna's

Kom tot rust bij Spa Wellness Venlo

Sauna's

In ons Wellnesscomplex hebben we op dit moment 6 verschillende saunacabines en een groot Turks Stoombad. Allen met een ander thema en temperatuur.
De meeste gasten kiezen bij hun eerste saunaronde voor de rozensauna. Deze sauna heeft een milde temperatuur met rozenkwarts en een heerlijke rozengeur, waardoor u heerlijk kunt ontspannen en nieuwe energie voelt. Naast de rozensauna zijn er nog 5 andere saunacabines, waar u heerlijk kunt genieten.

Omdat de meeste gasten tot rust willen komen in de saunacabine, vragen wij altijd rekening te houden met elkaar in de saunacabine. Houdt geen hele gesprekken als u met anderen in de saunacabine zit. Er is voldoende ruimte om op andere plaatsen gezellig bij te praten.

Wilt u toch echt bijpraten in de sauna,  dan is er de Loungesauna. Deze sauna heeft ook een milde temperatuur, er is muziek op de achtergrond, tijdschriften om te lezen en lekkere kussens op de banken. Vanwege de milde temperatuur kunt u hier lang verblijven en naar hartenlust bijkletsen!

Tijdens de dagelijkse opgietingen zal het team u laten genieten in de Opgietsauna. Ze nemen u mee op “reis” en bezorgen u wellicht kippenvel!

Vergeet niet om na iedere saunaronde goed af te koelen en uw rust te nemen!

Opgietsauna

Een grote en ruim opgezette saunacabine met een temperatuur van circa 85 à 90 °C. Heerlijk zitten of liggen op comfortabel brede banken. Sensationeel in deze cabine is het Finse opgietritueel. U zit of ligt heerlijk op de comfortabele saunabank. Wij gieten ijswater met een aromatische olie op de hete stenen van de saunakachel. De cabine vult zich met een heerlijk aroma.

Door het extra water op de stenen stijgt de gevoelstemperatuur van de sauna enorm. De vochtige lucht die ontstaat verspreiden we door de gehele cabine door te “zwaaien” met een vochtige handdoek. De warmte en de vochtige lucht slaan neer op je huid en bevorderen het zweten.

Wordt het u té heet, dan kunt u zich met ijsblokjes afkoelen. Na afloop van de opgieting trakteren we u op een verfrissend stukje vers fruit of iets anders. Een opgieting is een sensatie en het hoogtepunt van een goede saunaronde. u voelt u puur, schoon en heel relaxed! Dit verrassende Finse ritueel verzorgen we dagelijks op basis van beschikbaarheid.

Rozensauna

Een milde saunacabine. De temperatuur varieert van 65 tot 70°C en is ideaal om de saunadag mee te starten. U komt binnen in een cabine met een zachte sfeer en u wordt prettig omringd door de geur van rozen.

Op de saunakachel liggen grote brokken rozenkwartssteen. Dit is een steen met een liefdevolle, zachte uitstraling en werking. Kristaltherapeuten beschouwen de rozenkwarts als een zuiverende steen met helende eigenschappen. Daarom is deze steen heel geschikt om uw lichaam te ontgiften, te ontspannen en van nieuwe zuivere energie te voorzien.

Uw lichaam voelt schoon en kalm, los van alle spanning en ballast uit uw drukke dagelijkse bestaan. Uw geest kan open gaan voor liefde en groei. Door de zachte sfeer die de rozenkwarts uitstraalt krijg u weer contact met uw eigen zachte en werkelijke gevoel. Een intense sauna-ervaring die u, uw eigen gevoeligheid weer teruggeeft!

Kleurensauna

De kleurensauna heeft een temperatuur van circa 80°C en is een sauna waarin het licht van kleur wisselt. Kleuren hebben invloed op het gehele lichaam. Met behulp van kleuren kan elke gemoedstoestand worden verbeterd of in evenwicht worden gebracht.

Lounge sauna

De loungesauna heeft een aangename temperatuur van 35 à 40°C. In tegenstelling tot in de andere saunacabines kunt u hier gezellig praten, tijdschrift lezen en muziek luisteren.

Turks stoombad

Het stoombad heeft een lagere temperatuur dan een Finse sauna, maar een hele hoge luchtvochtigheid. De ruimte is gevuld met een dichte warme mist van stoom met een temperatuur van ongeveer 45°C.

U geniet zittend of liggend van de weldadige invloed van de warme mist op uw lichaam. Stoom heeft een milde aangename werking op je ademhaling. Bovendien werkt een stoombad ontslakkend.

Uw huid voert door transpiratie de afvalstoffen af en voelt na dit stoombad heerlijk schoon. Stoom reinigt, ontspant en maakt de luchtwegen vrij!

Finse sauna

De Finsesauna is de traditionele sauna, zoals de meeste mensen deze kennen. De Finse sauna dient vooral om het lichaam te reinigen en uw spieren te ontspannen.

De temperatuur van deze sauna is rond de 90°C. De hoge temperatuur zorgt voor transpiratie, verwijdert daardoor afvalstoffen uit uw lichaam en draagt zorg voor een goede doorbloeding van de huid.

Infrarood sauna

De saunacabine is gemaakt van Western Red Cedar. De geur van het Red Cedar hout werkt rustgevend. De temperatuur ligt rond de 50°C. De kortgolvige infraroodstralen verwarmen direct uw lichaam en niet de lucht om het lichaam heen, zoals in een gewone sauna.

De infraroodstralen gaan diep in uw huid en verwarmen uw lichaam optimaal en efficiënt. De warmte versoepelt uw spierweefsel en stimuleert uw bloedsomloop.

Hierdoor neemt de spierspanning af en uw lichaamsdelen ontspannen zich. Bent u een sporter en heeft u last van blessures? Dan is deze sauna ideaal voor u. Pijnlijke en geblesseerde spieren herstellen sneller. Door de verhoogde bloedcirculatie wordt er meer zuurstof toegevoegd aan de spieren en worden afvalstoffen zoals melkzuur afgevoerd. De rode stralen versterken het effect van deze sauna.